luni, 17 septembrie 2012

Scrisoarea unui elev

Pentru ca e luni - 17 septembrie si azi incepe un nou an scolar, dedic acesta scrisoare tuturor persoanelor care si-au dedicat viata profesiei de dascal.


Cu siguranta ati citit de-a lungul anilor numeroasele scrisori trimise de elevi frustrati/fericiti/indignati, revoltati etc.

Astazi, insa, va trimit acest mesaj cu speranta ca acest an scolar ne aminteste ca lumea poate fi mai buna, mai frumoasa si datorita noua!

 
Draga domnule Profesor,

Imaginati-va ca maine voi fi medicul, contabilul, pilotul, mecanicul de care veti avea nevoie.

Vreau sa fiu cat mai bun!
Pentru aceasta incurajati-ma sa ma exprim oricat de timid sau de stangaci as face-o.  As vrea sa aflati mai degraba ce stiu, nu ceea ce nu stiu.

Invatati-ma sa ma cunosc pentru a putea sa ma inteleg pe mine, pe celalalt si lumea in care traiesc. As vrea sa deveniti profesorul meu preferat.
 


Spuneti-mi ca sunt valoros. Creati competitie doar intre mine cel de ieri si eu cel de azi. Astfel voi invata sa am incredere in mine si sa nu ma tem de ceilalti. Iar daca intr-o buna zi voi castiga premiul Nobel, as vrea sa stiti ca se datoreaza si priceperii dumneavoastra.

 
Fiindca prima, permanenta si cea mai importanta lectie sunteti chiar Dumneavoastra.



                                                                                Cu dragoste si pretuire,
                                                                                Elevul dumneavoastra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...