miercuri, 5 septembrie 2012

Emotia


In urma cu doua saptamani la sectiunea Evenimente mentionam despre Premiul literar "Augustin Frăţilă" - Romanul anului 2011.

 
Recunosc ca nu am citit niciun roman din lista romanelor inscrise, insa sunt pe drumul cel bun! Consultand recenziile cartilor intrate in concurs, mi-am ales sa citesc si sa va prezint romanul Emoţia de Mirela Stănciulescu.

Nu intentionez sa influentez pararerea nimanui din juriul concursului, doar vreau sa impartasesc si altora informatiile gasite.

„O adolescentă inteligentă şi solitară, atrasă de literatură şi de nori, Clara, care îşi doreşte să devină scriitoare, adoarme şi se trezeşte nu chiar gândac, ca personajul lui Kafka, dar ceva asemănător şi anume o femeie obişnuită, doamna Ionescu. Acest dezastru al unei vieţi, pe care nu-l observă şi nu-l deplânge nimeni, este subiectul tulburătorului roman "Emoţia", declara criticul Alex Ştefănescu.

Mi-a placut prezentarea si intampinarea critica facuta de Dan C. Mihăilescu prezintă EmoţiaProTV, „Omul care aduce cartea“ (iulie 2011). 

Cred ca putem redescoperi placerea lecturii si a sensibilitatii citind literatura contemporana!

Aici poti citi cateva pagini.


                                                                    Pe curand! Intre timp, lectura placuta!

Alte informatii referitoare la concurs, puteti gasi:
                                                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTA! Inainte de a adauga un comentariu te rog sa mai petreci 20 de secunde, revizuindu-l. Din dorinta de a avea o relație de comunicare cat mai utila si mai placuta, te rog, fa in asa fel incat raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
-să fie corecte din punct de vedere gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
- sa nu contina obscenitati.
Iti multumesc ca tii cont de aceste precizari!
Parerea ta despre carte...